Information Amazing Trail 2017

Avonova Active hälsar varmt välkommen till Addnature Amazing Trail  20 juni 2017!

Start

KL 18.15 för samtliga klasser vid utegymmet i Hellasgården. Uppvärmning från kl 18.

Startkuvert

Mellan 13 -19  juni kan du som anmält dig innan 8:e juni hämta ut ditt startkuvert med tidtagningschip/nummerlapp mm i Addnatures citybutik på Birger Jarlsgatan 43 Vi rekommenderar att du hämtar det hos Addnature som också erbjuder alla löpare som hämtar kuvert 10% rabatt på löparskor, strumpor och löparryggsäckar/västar.  Om du inte kan hämta din nummerlapp i Addnatures butik kommer det finnas möjlighet att göra så vid Hellasgården på tävlingsdagen 20 juni från kl 16:30. Var ute i god tid.

Du hämtar här nummerlapp med tidtagningschip (finns i nummerlappen) och säkerhetsnålar.

Detta gäller alltså anmälda före 8 juni!   Om du anmält dig efter 8:e juni så hämtar du ut startkuvert på plats i Hellasgården. Det går fortsatt utmärkt att anmäla sig till loppet.

Tävlingsplatsen

Natursköna Hellasgården. Finns tyvärr begränsat med P-platser så åk gärna kollektivt (t ex buss 401 från Slussen) eller cykla om möjlighet finns. Om du har bil så tänk på att det är parkeringsavgift som måste betalas med kort eller ParkeringsAppen EasyPark. Vi rekommenderar att du planerar din resa så att du är där i god tid. Det finns möjlighet till ombyte i motionscentrum vid uppvisande av nummerlapp. Där finns även bastu och dusch samt toaletter. Fler toaletter finns på vägen mot starten.

På tävlingsplatsen kommer flera av våra samarbetspartners finnas på plats.

Bana & vätska

Banorna är ca 21 km, 10,5 km samt 6 km.  Vi har satsat på att göra det till en naturupplevelse. Det är redan nu mycket fint i skogen och provlöpningarna visar att banorna håller samma höga klass som förra året men med fördelen att det är mer torrt. Vi har ansträngt oss för att förbättra banorna ytterligare men i princip är det samma som användes 2016.  En ny distans är 6 km. Den löper gemensamt med de andra under de första 3 km och viker sedan av till höger vid den s k stormossen. En mycket trailinspirerande del väntar därefter ända ner till Källtorpssjön.

Banorna är markerade med skyltar, snitsling samt framförallt den markering som finns på den gröna och blå Saltsjöbadsmilen (blå/gröna markeringar på träden). Det kommer också finnas funktionärer utefter banan. Karta över banan finns på hemsidan samt kommer finnas uppsatt vid starten på tävlingsdagen. Titta gärna på banorna innan.

Gällande väteskontroller finns det 3 kontroller + mål på långa banan, på milbanan 2 kontroller + mål samt på korta banan en vätskekontroll vid mål. Vid vätskekontrollerna serveras vatten och sportdryck från Tailwind nutrition. Vid långa banans passering vid ”solsidan” Saltsjöbaden finns också bananer för extra energi.

Målgång

Efter målgång kan du slappna av nere vid den vackra källtorpssjön där det kommer serveras mat och dryck.  I år serveras rejäla fräscha vegetariska wraps och dryck.

Vi stänger mål och tävling kl 22.00.

GPS

Använd gärna appen Race one så kan kompisar och familj följa dig!

Dusch, bastu, toaletter, förvaring

Som deltagare har du fri tillgång till Hellasgårdens faciliteter hela kvällen fram till kl 22 mot uppvisande av nummerlapp. Ta med hänglås om du vill förvara värdesaker i omklädningsrummet. Arrangören tillhandahåller annars väskförvaring.

Prisutdelning

Kl 21.00 till de tre bästa herrar och damer på varje bana samt till bästa lag. Det kommer också lottas ut många priser i samtliga klasser inkl lagklass. Alla priser är från huvudsponsorn ADDNATURE.

Första hjälpen

Finns vid målet.  Om något händer längs banan – kontakta funktionär om möjligt, annars telefonnummer nedan (se kontakt)

Överlåtelse av startplats

Om någon annan ska springa i ditt ställe kan detta ordnas på tävlingsdagen mot en avgift på 100 Kr. Kom i tid till nummerlappsutdelningen så hjälper vi dig med detta.

Efteranmälan; Sker i mån av plats vid arenan vid Hellasgården kl 16.30 – 18.00. Swish rekommenderas!

Kontakt

Tekniska frågor kring bana & startlista: henrik@avonovaactive.se

Frågor kring arrangemanget: info@amazingtrail.se

TELEFONNUMMER UNDER TÄVLING = 070 4239644 (om något händer längs banan)

Välkommen till hellasgården för en trevlig kväll!

Mål och tävling stänger 22:00.

Vi som arrangerar är Avonova Active, http://avonovaactive.se/.

Amazing trail är ett lopp sanktionerat av Svenska friidrottsförbundet. Resultat, bilder mm kommer publiceras på vår webb www.amazingtrail.se

Ps. TA DUBBELN och delta i Amazing night trail i Hellasgården den 13 september! Du som deltar nu 20 juni betalar 50:- lägre startavgift för det loppet ds.