Inbjudan – Amazing Trail 2018

Inbjudan – Amazing Trail 2018

Spring i sommarkvällen i ett av Stockholms vackraste naturområden! Tisdagen 19 juni anordnas för fjärde året i rad Addnature Amazing Trail, ett riktigt traillopp som löps på skogsstigarna mellan Hellasgården och Saltsjöbaden. I den här inbjudan hittar du viktig information om tävlingen. Addnature Amazing Trail är ett av Svenska friidrottsförbundet sanktionerat lopp.

Anmälningsavgift  21 km  10.5 km 6 km
januari – 30 april 500 kr 450 kr 400 kr
1 maj – 14 juni 550 kr 500 kr 450 kr
Efteranmälan på plats 19 juni 600 kr 550 kr 500 kr

Anmälan

Ordinarie anmälan sker via www.amazingtrail.se. Det går att anmäla på hemsidan fram till och med 14 juni. Därefter kan efteranmälan ske på plats vid Hellasgården från 16:30 den 19 juni.

Nummerlappar för de som anmäler sig efter 1 juni hämtas på plats på tävlingen.

Överlåtelse av startplats

Är du anmäld men vill överlåta din startplats till någon annan person? Kontakta i så fall oss på info@amazingtrail.se senast den 2 juni. Därefter kan sådant byte ske på tävlingsdagen från 16:30 19 juni vid Hellasgården. Kostnad för överlåtelse av plats är 100 kr.

Byte av bana

Kontakta oss på info@amazingtrail.se senast den 2 juni. Därefter kan sådant byte ske på tävlingsdagen 19 juni från 16:30 vid Hellasgården.

Banorna
Läs om banorna samt se bilder på markeringarna här

Brutet lopp

Om du är tvungen att bryta loppet måste du av säkerhetsskäl informera funktionärer vid målområdet. Om du inte anmäler i målet att du bryter betraktas du vara ute i banan och eftersök kommer att ske.

Försäkring

All tävling sker på egen risk. Vi rekommenderar egentecknad försäkring som täcker startavgift vid t ex sjukdom då detta inte ingår i startavgiften. Addnature Amazing Trail är ett av Svenska friidrottsförbundet sanktionerat lopp.

Klasser

21 km herrar

21 km damer

10,5 km herrar

10,5 km damer

6 km herrar

6 km damer

Ni kan också anmäla lag om 4 personer och är då samtidigt med och tävlar i Addnature Amazing trails parallella lagtävling. Loppet löps som vanligt av alla men samtliga i ”laget” är samtidigt med och tävlar om fina priser från Addnature. Läs mer under Lagtävling nedan.

Lagtävling

För att delta i den parallella lagtävling krävs följande

  • 4 personer/lag
  • samtliga i laget måste springa samma banlängd
  • resultat för lag beräknas genom att summera medlemmarnas tider

Anmäl alla fyra personer samtidigt och ange ett lagnamn för gruppen vid anmälan. Ni är sedan med och tävlar om fina priser från Addnature.

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelning sker i Addnatures butik på Birger Jarlsgatan 43 i Stockholm. Nummerlappen ska under tävlingen placeras på bröstet. I samband med uthämtningen kommer det erbjudas förmånliga erbjudanden i Addnatures butik för alla löpare.

Start

Gemensam start kl 18:15 vid Hellasgården. Samling vid starten ca 10 min innan start.

Mål och maxtid

Målgång sker vid Hellasgården.  Målet stänger 22:00.

Vätska

På långa banan (21 km) finns tre vätskekontroller, på den korta (11 km) finns två vätskekontroller. Vid varje vätskestation serveras sportdryck samt vatten.
Vid målgång serveras också vätska samt energitillskott.
Mat och samkväm
Efter loppet bjuds det på mat och förhoppningsvis bra väder.

Första hjälpen

Första hjälpen finns på tävlingsarenan samt med bil längs med banan. Om du behöver hjälp av sjukvårdspersonal ta dig antingen till Hellasgården eller kontakta en funktionär som tillkallar hjälp, har du egen telefon kan du alltid ringa 112.

Toaletter/Dusch

Toaletter samt möjlighet till dusch och ombyte finns vid Hellasgården.

Parkering och transport

Vi uppmanar alla deltagare att i största möjliga mån ta sig kollektivt till tävlingsplatsen (buss stannar precis vid målområdet). För bil hänvisar vi till parkeringsplatserna vid Hellasgården.

Förvaring

Vid start/målområde går det att lämna in värdesaker för förvaring.

Resultatlista

En lista med tider kommer att publiceras på arenan samt på www.amazingtrail.se efter att tävlingen är slut.

PM

PM, alltså information till deltagare, kommer att skickas ut till alla deltagare per mail samt publiceras på www.amazingtrail.se cirka 2 veckor före loppet.

Tävlingsdag och tid

Tisdagen 19 juni 2018 med starttid kl 18:15. Uppvärmning från 18:00.

Tävlingsledning

Arrangör: Avonova Active

Teknisk tävlingsledare: Henrik Skoglund

Tävlingsområde

Nackareservatet mellan Hellasgården och Saltsjöbaden.

Priser

Till de tre bästa herrarna och damerna i respektive klass. Dessutom utlottning av fina priser från Addnature. Pristagaren måste själv eller via representant närvara för att mottaga priset.

Samarbetspartners

avonova_active-green

hellas