Banor 2019

Njut av en helkväll i natursköna Nackareservatet med start och mål vid Hellasgården.  Till stor del följer banan gröna och blå milen mellan Saltsjöbaden och Hellasgården. Njut av närstockholm när det är som bäst!

Underlaget består av:

  • 20 km banan: 85% skogsstigar och 15 % motionsspår
  • 10 km banan: 80% skogsstigar och 20 % motionsspår
  • 6 km banan: 65% skogsstigar och 35 % motionsspår

Kort info om banan
Banorna är ca 21 km, 10.5 km och 6 km. Vi har satsat på att göra det till en naturupplevelse och kortfattat är banbeskrivningen följande
Banorna i Google maps

Banorna är markerade med skyltar, viss snitsling men framförallt den skyltning som finns på den gröna och blå Saltsjöbadsmilen (blå/gröna markeringar på träden). Det kommer också finnas funktionärer utefter banan.

20 km banan; Går i klassiska marker norr om Källtorpssjön via det gröna milspåret mot Solsidan. Underlaget är lättlöpt första kilometrarna innan man ger sig upp på stigar som går över myrar och berghällar mot Saltsjöbaden. Det är omväxlande, utmanande och väldigt vackert. Väl framme vid Dammsjöns södra spets och Solsidan vänder ni hemåt via blå milen mot Hellasgården. Berghällar och lite småkuperat men hela tiden stigar av hög trailklass. Vi avviker från blåa milen och får ett utmanande parti när ca 6-7 km återstår. Avslutning går igen upp i det finaste området och avslutar längs med sjön tillbaks till Hellasgården.

10 km banan (Amazing Trail + Night Trail) samma utgång som den långa. Efter första vätskan vid 5 km viker 10 km av till höger på grusväg. Efter en knapp kilometer ansluter det igen till långa banan och går tillbaks upp i det finaste området och avslutar längs med sjön tillbaks till Hellasgården.

6 km (Amazing Trail + Night Trail), gemensam inledning med de andra banorna men viker sedan av efter 2 km ner mot källtorpssjön. 99% trail! Den bit som inte är samma som de övriga banorna har vit markering på träden.

IMG_0691

Banorna är markerad med grön färg på träden första halvan (mot Saltsjöbaden) och blå färg andra halvan (mot Hellasgården).

IMG_0713

Delar av banan har också förtydligats med snitslar. Följ dessa samt funktionärers anvisning.

 
 
Foto: Matt Kinni