Banor 2018

Njut av en helkväll i natursköna Nackareservatet med start och mål vid Hellasgården.  Till stor del följer banan gröna och blå milen mellan Saltsjöbaden och Hellasgården. Njut av närstockholm när det är som bäst!

Underlaget består av:

  • 21 km banan: 85% skogsstigar och 15 % motionsspår
  • 10.5 km banan: 80% skogsstigar och 20 % motionsspår
  • 6 km banan: 65% skogsstigar och 35 % motionsspår

Kort info om banan;
Banorna är ca 21 km, 10.5 km och 6 km. Vi har satsat på att göra det till en naturupplevelse och kortfattat är banbeskrivningen följande;

21km banan; Går i klassiska marker norr om Källtorpssjön via det gröna milspåret mot Solsidan. Underlaget är lättlöpt första kilometrarna innan man ger sig upp på stigar som går över myrar och berghällar mot Saltsjöbaden. Det är omväxlande, utmanande och väldigt vackert. Väl framme vid Dammsjöns södra spets och Solsidan vänder ni hemåt via blå milen mot Hellasgården. Berghällar och lite småkuperat men hela tiden stigar av hög trailklass. Vi avviker från blåa milen och får ett utmanande parti när ca 6-7 km återstår. Avslutning går igen upp i det finaste området och avslutar längs med sjön tillbaks till Hellasgården.

10.5 km banan (Amazing Trail + Night Trail) har nästan samma utgång som den långa. Den långa gör en extra sväng i början för att sedan åter igen gå ihop i drygt 5 km till första vätskestationen, därefter följer en kortare bit på grusväg. Korta banan ansluter sedan återigen till avslutning på den långa banan och går tillbaks upp i det finaste området och avslutar längs med sjön tillbaks till Hellasgården.
Banorna är markerade med skyltar, viss snitsling men framförallt den skyltning som finns på den gröna och blå Saltsjöbadsmilen (blå/gröna markeringar på träden). Det kommer också finnas funktionärer utefter banan.

6 km (Amazing Trail + Night Trail), gemensam inledning med de andra banorna men viker sedan av efter 2 km ner mot källtorpssjön. 99% trail!

IMG_0691

Banorna är markerad med grön färg på träden första halvan (mot Saltsjöbaden) och blå färg andra halvan (mot Hellasgården).

IMG_0713

Delar av banan har också förtydligats med snitslar. Följ dessa samt funktionärers anvisning.

mattiKinni2

Kilometermarkeringar kommer att finnas efter banan.
 
Foto: Matt Kinni