Bana 2017

Njut av en helkväll i natursköna Nackareservatet med start och mål vid Hellasgården.  Till stor del följer banan gröna och blå milen mellan Saltsjöbaden och Hellasgården. Njut av Närstockholm när det är som bäst!

Underlaget består av:

  • 21 km banan: 99% skogsstigar (Pure trail guaranteed!)
  • 10.5 km banan: 90% Skogsstigar och 10 % grusväg
  • 6 km banan: 90% Skogsstigar och 10 % grusväg

Kort info om banan;
Banorna är ca 21 km och 10.5 km. Vi har satsat på att göra det till en naturupplevelse och kortfattat är banbeskrivningen följande;

21km banan; Går i klassiska marker norr om Källtorpssjön via det gröna milspåret mot Solsidan. Underlaget är lättlöpt första kilometern innan man ger sig upp på stigar som går över myrar och berghällar mot Saltsjöbaden. Det är omväxlande, utmanande och väldigt vackert. Väl framme vid Dammsjöns södra spets och Solsidan vänder ni hemåt via blå milen mot Hellasgården. Berghällar och lite småkuperat men hela tiden stigar av hög trailklass. Vi avviker från blåa milen och får ett utmanande parti när ca 6-7 km återstår. Avslutning via tunneln i Tenntorp och genom skogen mot Hellasgården.

10.5 km banan (Amazing Trail + Night Trail) har samma utgång som den långa i drygt 5 km till första vätskestationen, därefter följer ett mer lättlöpt parti på grusväg. Korta banan ansluter sedan återigen till avslutning på den långa banan och får en utmanande kilometer innan avslutningen sker via tunneln i Tenntorp och in i skogen mot Hellasgården.
Banorna är markerade med skyltar, viss snitsling men framförallt den skyltning som finns på den gröna och blå Saltsjöbadsmilen (blå/gröna markeringar på träden). Det kommer också finnas funktionärer utefter banan. Notera att långa banan vid ca 14 km avviker på en ny trailstig.

6 km (Amazing Trail + Night Trail), gemensam inledning med de andra banorna men viker sedan av efter 2 km ner mot källtorpssjön. 99% trail!

IMG_0691

Banorna är markerad med grön färg på träden första halvan (mot Saltsjöbaden) och blå färg andra halvan (mot Hellasgården).

IMG_0713

Delar av banan har också förtydligats med snitslar. Följ dessa samt funktionärers anvisning.

mattiKinni2

Kilometermarkeringar kommer att finnas efter banan.
 
Foto: Matt Kinni