Amazing Trail – PM 2018

Start

KL 18.15 för samtliga klasser vid utegymmet i Hellasgården. Uppvärmning från kl 18.

 

Startkuvert

Mellan 11e -15e  juni (dock ej den 12e då det är stängt för inventering!) kan du hämta ut ditt startkuvert med tidtagningschip/nummerlapp mm i Addnatures citybutik på Birger Jarlsgatan 43  Vi rekommenderar att du hämtar det hos Addnature som också har ett erbjudande till all deltagare.  Om du inte kan hämta din nummerlapp i Addnatures butik kommer det finnas möjlighet att göra så vid Hellasgården på tävlingsdagen 19e juni från kl 16:30 vid Hellasgården. Var ute i god tid.

Du hämtar här nummerlapp med tidtagningschip (finns i nummerlappen) och säkerhetsnålar.

Uthämtning i Addnature butik gäller anmälda före 6 juni!

Om du anmält dig efter så är du ej med i startlistan före tävlingsdagen. Det går även utmärkt att anmäla sig senare om du har kompisar som missat anmälningstiden.

Notera att det är stängt tisdagen den 12e i Addnature-butiken på Birger Jarlsgatan 43!

 

Tävlingsplatsen

Natursköna Hellasgården. Finns tyvärr begränsat med P-platser så åk gärna kollektivt (t ex buss 401 från Slussen) eller cykla om möjlighet finns. Om du har bil så tänk på att det är parkeringsavgift som måste betalas med kort eller ParkeringsAppen EasyPark. Vi rekommenderar att du planerar din resaså att du är där i god tid. Det finns möjlighet till ombyte i motionscentrum vid uppvisande av nummerlapp. Där finns även bastu och dusch samt toaletter. Fler toaletter finns på vägen mot starten.

På tävlingsplatsen kommer flera av våra samarbetspartners finnas på plats.

 

Bana & vätska

Banorna är ca 20 km, 10 km samt 6 km.  Vi har satsat på att göra det till en naturupplevelse. Det är redan nu mycket fint i skogen och provlöpningarna visar att banorna håller samma höga klass som tidigare år men med fördelen att det är mer torrt. Vi har ansträngt oss för att förbättra banorna ytterligare och avslutningen på 10 och 20 km är ny.  Den följer samma avslutning som Night trail i höstas. Dvs banan går aldrig under Ältavägen utan går söder om Källtorpssjön sista kilometrarna. En mycket trail-inspirerad vildmark del väntar kring den s k stormossen.  Se gärna karta med banan innan start.

Banorna är markerade med skyltar och blå vita miljövänliga snitslar samt framförallt den markering som finns på den gröna och blå Saltsjöbadsmilen (blå/gröna markeringar på träden). Det kommer också finnas funktionärer utefter banan. Karta över banan finns på hemsidan samt kommer finnas uppsatt vid starten på tävlingsdagen. Titta gärna på banorna innan.

Gällande väteskontroller finns det 3 kontroller + mål på långa banan, på milbanan 2 kontroller + mål samt på korta banan en vätskekontroll vid mål. Vid vätskekontrollerna serveras vatten och sportdryck från Tailwind nutrition.

 

Målgång

Efter målgång kan du slappna av nere vid den vackra källtorpssjön där det kommer serveras mat och dryck.  I år serveras rejäla fräscha vegetariska wraps och dryck från ONZO.

Vi stänger mål och tävling kl 22.00.

 

GPS

Använd gärna appen Race one så kan kompisar och familj följa dig!

 

Dusch, bastu, toaletter, förvaring

Som deltagare har du fri tillgång till Hellasgårdens faciliteter hela kvällen fram till kl 22 mot uppvisande av nummerlapp. Ta med hänglås om du vill förvara värdesaker i omklädningsrummet. Arrangören tillhandahåller annars väskförvaring.

 

Prisutdelning

Genomförs löpande från kl 20.00 till de tre bästa herrar och damer på varje bana samt till bästa lag. Det kommer också lottas ut många priser i samtliga klasser inkl lagklassen. Lagklassen är föranmälda lag med 4 deltagare på samma bana. För att pris ska delas ut måste minst tre lag ha deltagit.

Alla priser är från huvudsponsorn ADDNATURE.

 

Första hjälpen

Finns vid målet.  Om något händer längs banan – kontakta funktionär om möjligt, annars telefonnummer nedan (se kontakt)

 

Överlåtelse av startplats

Om någon annan ska springa i ditt ställe kan detta ordnas på tävlingsdagen mot en avgift på 100 Kr. Kom i tid till nummerlappsutdelningen så hjälper vi dig med detta.

Efteranmälan; Sker i mån av plats vid arenan vid Hellasgården kl 16.30 – 18.00. Swish rekommenderas!

Kontakt

Tekniska frågor kring bana & startlista: henrik@avonovaactive.se

Frågor kring arrangemanget: info@amazingtrail.se

Telefonnummer under tävling 070 4239644 (om något händer längs banan)

 

Välkommen till hellasgården för en trevlig kväll!

Mål och tävling stänger 22:00.

Vi som arrangerar är Avonova Active, https://avonovaactive.se/.

Amazing trail är ett lopp sanktionerat av Svenska friidrottsförbundet. Resultat, bilder mm kommer publiceras på vår webb www.amazingtrail.se

 

TIPS: Ta dubbeln och delta i Amazing night trail i Hellasgården den 12 september! Du som deltar nu 19 juni betalar 50:- lägre startavgift för det loppet. Night trail på 6 eller 10 km är en upplevelse utöver det vanliga!